Categorieën
Bouw

Wat is de bedrijfshal bouwen prijs

De prijs voor het bouwen van een bedrijfshal is afhankelijk van de verschillende keuzes die gemaakt worden. Zo hebben de locatie, gebruiksfunctie en de afmetingen allemaal invloed op de prijs. Uiteraard draagt het materiaal ook bij aan het kostenplaatje en de keuze voor wel of geen isolatie. De kosten voor het realiseren van een geïsoleerd bedrijfspand komen hoger uit.

Ontwerpkosten en bouwkosten bedrijfshal

Het is verstandig om een kundige architect in te schakelen die direct vanaf de start meedenkt over het kosten plaatje en de praktische uitvoerbaarheid van het project. Hierdoor hou je vanaf het begin af aan al het budget in de gaten. Met een goed ontwerp kan de aannemer efficiënt aan de slag, wat je terugziet in de prijs die je voor de bedrijfshal betaald. Je kunt ervoor kiezen om een bedrijfshal te laten bouwen. Ook is het mogelijk om dit zelf te doen met behulp van een bouwpakket. Bereken dat wel de kosten voor de uren die dit jou kost. Deze tijd kun je niet besteden aan je core business.

Bedrijfshal bouwen prijs

Prijs fundering

De prijs van jouw bedrijfshal wordt mede bepaald door de fundering. Als er heipalen nodig zijn kom je een stuk hoger uit. Waar je voor kiest hangt onder andere af van het gebruik van de bedrijfshal en de locatie die je uitzoekt om op te bouwen. De grondsamenstelling in Nederland verschilt enorm, waardoor de ene locatie wellicht toch interessanter wordt dan de andere. Bij de locatie hou je rekening met de bereikbaarheid en logistiek, maar ook met de prijs.

Prijs van het staal

Een groot deel van de prijs van een bedrijfshal wordt bepaald door het staal van de draagconstructie. Doorgaans geldt dat er meer kilo staal per vierkante meter nodig is hoe groter de overspanning is. Dit wil niet automatisch zeggen dat de prijs gunstiger wordt bij een kleine overspanning. Hier zit een kantelpunt in. De staalprijs fluctueert voortdurend, dit merk je vooral bij een grote bedrijfshal waarvoor je meer materiaal nodig hebt.

Prijs installaties

De prijs van de installaties heb je grotendeels zelf in de hand. Kies je voor een lage investering met hogere exploitatiekosten? Of ga je liever voor een hogere investering met lagere exploitatiekosten? Veel ondernemers kiezen ervoor om een hogere investering te doen en vervolgens te profiteren van lagere maandlasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *